Wie zijn wij

Tekenbureau VAN DER GRAAF is opgericht door Jeroen van der Graaf.

Na jarenlange praktijkervaring in onder andere de petrochemische industrie, elektrotechniek, constructie- staalbouw en voornamelijk in de machinebouw, zijn wij ons naast de productie en montage ook gaan verdiepen in de ontwikkeling.

Wij verzorgen onder andere tekenwerk voor :

  • Machinebouw voor o.a. landbouw, grondverzet, wegenbouw, bosbouw, tuin, park en plantsoen, transport en specialbouw.
  • Kleinschalige bouw en vergunningwerk,
  • Ontwerp en ontwikkeling van hout- en staalconstructies,

Dankzij de ruime kennis en praktijkervaring in de staalbouw en machinebouw hebben wij ons hier als tekenbureau in gespecialiseerd.

Voor diverse machinebouwers verzorgen wij tekenwerk van bijvoorbeeld, het volledig ontwikkelen van nieuwe machines als zowel de doorontwikkeling van bestaande machines.
Deze machines worden in 3D getekend en uitgewerkt tot in detail, hierbij worden inkoop- en materiaallijsten, zaaglijsten, snij- en zettekeningen, overzichttekeningen en werktekeningen gegenereerd. Hydraulic- en elektriciteitschema’s behoren tevens tot de opties.

Met de digitale snij– en zettekeningen kan er door het juiste bedrijf van een machine een compleet bouwpakket worden gecreëerd, door de jaren heen hebben we hierin voldoende vertrouwde connecties opgebouwd om voor elk project de juiste leverancier te kunnen benaderen. Met dit bouwpakket kan de opdrachtgever al snel een volledige machine produceren.

De machines worden in overleg met de opdrachtgever in fases ontwikkeld tot een eind ontwerp.
Hierna gaan wij vaak in samenwerking met de opdrachtgever zelf mee in de productie van het prototype.
De productie van een prototype kunnen wij in onze eigen werkplaats verzorgen.
Zo wordt een product van ontwerp gerealiseerd tot eindproduct.

Ook al de constructies worden in 3D getekend, waarna ook hiervan alle benodigde stuklijsten en tekeningen worden gegenereerd.
U kunt dan denken aan zaaglijsten voor eigengebruik maar ook om profielen gezaagd en al mee te kunnen bestellen bij een leverancier.
Daarnaast ook alle koppelplaten en dergelijke apart op tekening, dit kan voor eigen productie of u kunt deze bijvoorbeeld laten snijden en zo kant en klaar laten aanleveren.

Vervolgens de las en montage tekeningen voor de samenstelling en de montage van de constructie.
De overzichtstekeningen in 2D & 3D en natuurlijk eventuele ankerplannen voor een funderingsplan.

Op deze vlakken kunnen we al de tekeningen digitaal aanleveren, maar ook in harde papier vorm dit varieert van A4 , A3 en A1 formaat.

Voor de productie van uw machine of constructie kunt u ons ook inschakelen.
In onze eigen werkplaats van Machinebouw VAN DER GRAAF, produceren wij diverse machines en constructies.
Als wij een machine of constructie hebben ontwikkeld en ontworpen, weten wij bij de start van de productie precies hoe het product in elkaar zit,
dit scheelt uiteraard enorm veel tijd in de productie van het product. Dat maakt het zeer aantrekkelijk om ons ook hiervoor te benaderen.
Door naast het ontwikkelen en ontwerpen actief te blijven in de productie, blijven wij scherp en vindingrijk om ook bij nieuwe opdrachten steeds weer een nieuw concept of waar nodig een oplossing te bedenken.

Ik hoop u hiermee een duidelijk beeld te hebben kunnen geven over Tekenbureau VAN DER GRAAF en wat wij voor u kunnen betekenen.

Mocht u geïnteresseerd zijn of nog vragen hebben neemt u dan gerust contact met ons op.

Jeroen van der Graaf